zaterdag 10 juni 2017

Volop kersen

De kersen zijn rijp en vragen er om geplukt te worden. Zo niet dan weten de spreeuwen er wel raad mee, die snoepen er al volop van. Ik heb er in het verleden weleens jam van gemaakt maar vind dat ontpitten altijd zo'n heidens karwei. En eigenlijk heb ik al genoeg vruchten om in te maken, volop aardbeien en rode bessen. Als er na het weekend nog genoeg kersen aan de boom hangen en dat zal wel want het is een grote boom en hij hangt behoorlijk vol mag manlief er drie kilo van plukken. Ik heb uit een oude 'Landleven' een leuk recept gescheurd waarvoor een paar flessen natuurazijn nodig zijn en die heb ik niet op voorraad dus ik moet eerst naar de stad om die te kopen. Mocht het wat worden met die kersen en dat recept dan lezen jullie dat volgende week wel.




23 opmerkingen:

  1. Het water loopt in mijn mond van die kersen, mmmmmmmmmmmmmm!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En er staan er hier zoveel, kon ik je maar een bakje sturen.

      Verwijderen
  2. Nou bij mij ook. De griekse die ik vorige week voor duur geld kocht, smaken toch niet zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammie, ik hoop dat onze kersenboom goed aangaat... Vroeger maakte ik er altijd wijn van, heerlijk was dat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, het recept wat ik heb is niet om wijn te maken maar enigzins lijkt het er wel op.

      Verwijderen
  4. De eerste foto, daar spat de zomer vanaf! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vandaag drie en een halve pot kersenjam gemaakt. Daar is vooral geduld bij nodig vanwege dat ontpitten. Dus kom maar op met dat recept!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zei al dat ik niet zo van dat ontpitten hou, dus in dat recept wat ik heb is dat niet nodig.

      Verwijderen
  6. O heerlijk, wat zien die kersen er verrukkelijk uit! Ik vind ze nog lekkerder dan aardbeien...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Reacties
    1. Jij bent nieuwsgierig naar dat leuke recept...

      Verwijderen
  8. Ik ontpit ze en dan gaan ze in de vriezer voor de winter in de yoghurt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan bij mij niet, Lut, de vriezer hier gaat uit als we voor de winter weggaan. Alles moet in potjes ingemaakt worden.

      Verwijderen
  9. Lekker...kersen! Spannend wat je gaat brouwen. Ik houd me aanbevolen voor het resultaat (-:

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik het ga maken komt het recept erbij, Lut.

      Verwijderen
  10. Wat een indrukwekkende boom! Ik zou ook niet vrijwillig zoveel kersen ontpitten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een geduldwerkje Ageeth. Nou heb ik een man met eindeloos geduld, misschien dat ik hem nog lief aan kijk om wat te ontpitten zodat ik jam kan maken.

      Verwijderen
  11. Mmm als ik zo'n boom in te tuin zou hebben staan zou ik er de hele dag in of onder zitten. Ben dol op kersen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan eronder gaan zitten, Alet, ze vallen vanzelf een keer.

      Verwijderen
    2. Ik wil ze zelf ook eerst nog wel plukken hoor ;-)

      Verwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy