Doorgaan naar hoofdcontent

Macgyveren

Het is regenachtig vandaag, dus we werken binnen. De mannen zijn aan het macgyveren (werkwoord binnen onze familie) in de gîte. We hebben daar bij extreme regenval last van binnendringend water en daar moet een oplossing voor komen. Het lukt ze wel, ze houden van uitdagingen. Zelf heb ik weer diverse potten tomatensaus ingemaakt en ik heb de beschikbaarheidskalender voor de gîte voor volgend jaar bijgewerkt. Dus als toekomstige gasten al willen boeken voor volgend jaar, ze zijn welkom op de site.

Reacties

Ineke zei…
Hé, die term komt me bekend voor. Mijn echtgenoot deed dit in en rondom onze caravan. Deze stond ruim 12 jaar op de Veluwe (Rabbit Hill) en we konden daar genieten vanaf Goede Vrijdag tot medio oktober.
Ook bij de kinderen wordt dit werkwoord regelmatig aangehaald.
En waarschijnlijk straks ook door de kleinkinderen. Dat heet m.i. opvoeden!
Emie zei…
En zo leer ik een heel nieuw begrip. Leuk hoor dat soort familie-uitdrukkingen
Marthy zei…
Ineke en Emy, jullie zullen wel begrepen hebben dat macgyveren betekent om met simpele materialen een oplossing te bedenken voor een technisch probleem. De uitdrukking komt bij onze zoon Bas vandaan, in zijn tijd werd die serie ook uitgezonden en ik moet zeggen, hij brengt dit ongewone werkwoord heel goed in praktijk.