Doorgaan naar hoofdcontent

Moestuinmaandag

Ben je een paar dagen weggeweest en bij terugkeer vindt je dit, een prachtige bloem in de artisjok. Zo te zien komen er nog een paar aan, dus dat blijft genieten van deze plant. Hij staat er ook alleen maar met dit doel, want we eten er niet van. Ondertussen is mijn groentetuin 'volwassen' geworden. We eten er goed van, verschillende koolsoorten, courgettes, komkommers, sla en rode bietjes. Eind van de week zal ik een maaltje bonen kunnen plukken en als het eens wat droger wordt, het is erg regenachtig op dit moment, gaan de aardappels en uien eruit. Al met al niet slecht.


Reacties

Emie zei…
Kan ik niet een dagje stage bij je komen lopen? Wat ziet dat er perfect uit zeg! Ik denk er ook over om artisjok te planten eind van het seizoen. En ook voor de sier, als afscheiding. Nu ik jouw plant zie, weet ik het zeker.
Marthy zei…
Doen, die artisjok. Hij staat er nu voor het derde jaar en iedereen die in de moestuin komt zegt, oh, wat mooi die artisjok.
Marianne zei…
Geweldig zeg. Heb je ook weer 'ratjes'? En weet je wat ook een heerlijke (vergeten) groente met zo'n mooie bloem is? Cardon (kardoen). Heb ik (25 jaar terug) in de Cevennen veel gegeten.
Anoniem zei…
Ik weet niet waarom mijn berichtjes twee keer worden geplaatst. Marianne
Marthy zei…
Ik heb ook weer ratjes, Marianne, hoop ze deze week te eten. Kardoen, je brengt me op een idee.
Marthy zei…
Geeft niet, Marianne, ik gooi er gewoon eentje in de prullenbak.
Wat heb je een leuke blog.....ik vind het leuk om je te volgen en twijfel of ik wel echt naar de Atlantische kust wil dit jaar...
Dag, Madelief.
Marthy zei…
Welkom Madelief, op mijn blog en ja, de Ardèche is erg mooi.
De Zandeik zei…
Alles groeit daar heel goed zo te zien.
Marthy zei…
Het groeit hier geweldig goed, zelfs de eerste aardappels die we er vanmiddag uit haalden en vanavond aten zien en goed uit. Vulkaangrond hier, ontzettend vruchtbaar.
Jacek zei…
Is er een reden om die artisjok alleen voor de bloem te doen; is super lekker..!
Marthy zei…
Moet jij dan maar eens voor ons klaar maken.
Jacek zei…
Hebben we al eens gegeten bij jullie..